Konditori 100 - gäst

Eurotrottern

Konditori 100 gäster
konditori100 entrance

Hej!

Trevligt att få någon vettig att prata till. Konditorn här är ju som han är, och jag har ju en hel del att berätta. Då springer han runt i garaget bland en massa bilar, och annat dumt. Så jag har låst in honom och mig i köket för att få jobba ifred. Men trots att han är inlåst där så springer han omkring med en massa annat. Jag förstår mig inte på honom.

Men nu är i alla fall de första sidorna rätt färdiga om min semesterresa under 1998 - med Hurtigruten längs norska kusten. (Se mer via Konditori 100s Travel 100.)

Vill du kanske få lite mer allmänna resetips?

Jag har rest runt en del i Europa, mest besökt städer, både som ensam tågluffare och som tvåbarnspappa. Det är lite skillnad. När jag reser utan barnen åker jag gärna ensam, med liten packning och bara en grov plan. Kanske har stämt träff med några vänner någonstans på vägen.

Åker jag med barnen vill jag ha det mesta ordnat i förväg. Tycker man kan ha trevligare än att jaga hotellrum e d, köa för biljetter, och sådant.

Men en sak gäller hur jag än reser: så lite bagage som möjligt. Helst bara varsitt handbagage när vi flyger så slipper vi vänta på väskor innan man kan lämna flygplatser man kommer till. Besöker man städer brukar det inte vara några problem att köpa det man saknar, och att besöka enklare butiker kan bli ett extra minne. Inte alltid så lätt med språket...

Några andra tips:

Se mer via Konditori 100s Travel 100.

Till sidans topp
Konditori 100 gäster
konditori100 entrance - www.konditori100.se

Uppdaterad 4 oktober 1998
Text: Arne Granfoss ©
Produktion: AG Informice