Konditori 100 - Gäst

Tidningstuggen om bakåt i tiden

Konditori 100 gäster
konditori100 entrance

Hej!

Läste du också i tidningen häromdagen om forskarna som lyckats skicka en signal snabbare än ljuset? Och att den som skrev artikeln funderade på om man kunde skicka ett meddelande och varna så att U.S.A.s president John F Kennedy inte skulle bli dödad den 22 november 1963?

Som undersökande journalist blev jag genast intresserad, och ska kolla upp det här. För det kanske just är det som hände!

Tänk dig att någon forskare som läser om det här med att skicka meddelanden till "förr i tiden", och som skickar iväg en varning om mordet. Och i U.S.A. finns en forskare som råkar ta emot meddelandet och lyckas tolka det! Och som är emot president Kennedy!!

I meddelandet står var och när mordet skedde, eller rättare: kommer att ske. Visserligen är forskaren ingen speciellt duktig skytt, men han åker till det huset den dagen med ett gevär. Och skjuter så gott han kan. Han behöver faktiskt inte sikta så väldigt noga, för han vet ju av meddelandet att han kommer att träffa...     Han eller någon annan...

Att skicka meddelanden, och att resa i tiden, är ett fasligt intressant ämne. Det finns ju en paradox: om du skickar ett meddelande till din mor som ung, och varnar henne för att träffa din far som ung, så blir ju resultatet att du inte föds - och alltså inte kan skicka meddelandet...

Om du meddelar din mor som ung att hon i stället ska välja en annan man, som du vet blir rik ...     blir det ändå just du som föds och kan skicka meddelandet? Och hur vet du då att du ska skicka meddelandet??

Till sidans topp
Konditori 100 gäster
konditori100 entrance - www.konditori100.se

Uppdaterad 31 maj 1997
Text: Arne Granfoss ©
Produktion: AG Informice