Konditori 100 - Gäst

En man

Konditori 100 gäster
konditori100 entrance

Hej!

Jaså, du vill också läsa vad jag har att säga. Trevligt, men du får ursäkta att jag är lite deppig.

Jo, du förstår, jag har i många år försökt vara en gentleman. En så'n man ser i äldre filmer, som håller upp dörrar och plockar upp näsdukar som damer tappar, och så. Det har gått rätt bra, men det blir allt svårare.

Svårigheterna började väl redan då folk slutade använda näsdukar, alltså då pappersnäsdukarna kom. Vem tappar en pappersnäsduk, och blir glad för att någon plockar upp den åt en?!


På senare år är det tekniken som är i vägen. Du kan inte vara snäll och låna ut en slant om kunden före dig har lite för lite pengar, för då tar de genast upp ett plastkort och säger att de har kredit. Och dörrarna öppnar sig själva. Står du och låtsas hålla upp dörren tittar de bara konstigt på en. Eller så får du ett syrligt eller ironiskt tack.

Vid portarna till husen är det ännu värre. Väntar du på att kunna hålla upp portdörren medan de knappar in portkoden, ja då ringer de polisen. Med sin bärbara telefon. Ett par gånger har jag måst springa därifrån ...


Och ingen behöver mynt till telefonautomater. Faktiskt har ingen bett att få låna ett telefonkort ännu ...   Men man har ju inte råd att gå runt med en bunt plastkort av olika slag för att vara gentleman. Nej du, det är dystra tider för oss gentlemen.


Fast jag håller på med en uppfinning. Ett gentlemanna-plastkort. Just nu testar jag den inbyggda störningssändaren. När jag trycker på en punkt på kortet störs de automatiska dörröppnarna, och de fungerar inte förrän jag kliver fram och "magiskt" hjälper till.

Det är viktigt att hänga med i utvecklingen.

Till sidans topp
Konditori 100 gäster
konditori100 entrance - www.konditori100.se

Uppdaterad 1 juli 1997
Text: Arne Granfoss ©
Produktion: AG Informice